I södra delen av Linköping, ett stenkast från Östenssons livsmedelsbutik vid Brokindsleden, hittar du Harvestad. Ett helt nytt bostadsområde på tryggt men nära avstånd från den trafikerade vägen in till city och med den grönskande skogen som närmsta granne. Här har familj efter familj flyttat in och funnit sin fasta punkt i tillvaron efter att Calmstad uppförde elva kedjehus och tio friliggande villor om vardera 121 kvm under 2016-2017. Samtliga bostäder har två våningar med öppen yteffektiv planlösning, trevlig tomt, egen parkering och garage.

Kv Nässelfröet 2 – Friliggande tvåplanshus

De friliggande villorna i Kv Nässelfröet 2 har putsade fasader i mättade ljusa jordfärger med inslag av fasadskivor och fönster i avvikande kulör. Mot den lokalgatan ligger villans fina förgård med planteringar, groventré och egen parkeringsplats. I söderläge vid groventrén finns en mindre uteplats och längs husets långsida ligger garaget och det tillhörande förrådet. Mellan hus och garagedel finns den mysiga och insynsskyddade atriumgården. Takterrassen ovanpå köket är strategiskt placerad för bästa solläge. Husets trädgårdssida nås smidigt via atriumgården utan att behöva gå igenom själva bostaden.

Entréplanet rymmer hemmets alla grundläggande funktioner så som kök, badrum, tvätt, samvaro och sov-/arbetsrum. Intill köket finns groventré/tvätt och en praktisk klädkammare. Entréplanets badrum som ligger i anslutning till hallen rymmer WC och dusch. Intill vardagsrummet finns ett flexibelt rum som kan användas som sovrum eller arbetsrum. Ut mot atriumgården finns flera entréer som med fördel utförs glasade för att öppna upp bostaden mot gården. På husets övre plan finns 3 sovrum, badrum med WC och badkar/dusch samt ett flexibelt allrum.Från hallpassagen mellan allrummet och det största sovrummet nås den härliga takterrassen.

Kv Nässelblomman 2 – Yteffektiva kedjehus

De yteffektiva kedjehusen i Kv Nässelblomman ligger sammanbyggda i grupper med 2–3 hus i varje grupp. Fasaderna är målade i ljusa mättade jordfärger och varje sammanbyggd husgrupp har sin kulör. Den indragna entrédelen har ljusa fasadskivor medan huset i övrigt har stående träpanel. På husets entrésida finns parkering med plats för bil och cyklar samt garage/förråd, planteringar och en huvudentré med en mindre uteplats. Ovanpå garaget finns en rymlig takterrass i söderläge på husets baksida och nås enkelt både via garaget och inifrån bostaden.

Entréplanet rymmer hemmets alla grundläggande funktioner så som kök, badrum, samvaro och sov-/ arbetsrum. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum skapar god kontakt mot såväl den publika entrésidan som den privata trädgårdssidan. Köket, som även rymmer en arbetsplats, har fönster mot den trevliga lokalgatan medan vardagsrummet har generösa utblickar mot den lugna och mer privata trädgården. Intill vardagsrummet finns ett flexibelt rum som kan användas som sovrum eller arbetsrum. I entréplanets badrum finns WC, dusch och plats för tvättmaskin. På husets övre plan ryms 3 sovrum. Här finns även en klädkammare samt badrum med WC, badkar/dusch och tvättutrustning. Från ett av rummen mot gården nås den härliga takterrassen ovanpå garaget.