SISTA ETAPPEN MED VERANDAHUS ÄR NU SLUTSÅLDA!

 

Ett stort tack till alla våra husköpare i Sturefors!

Efter att ha färdigställt 52 styck hus i Sturefors så är alla etapper nu klara och alla husköpare har

flyttat in i sina hus. Det sista huset var det inflyttning på nu i Maj.

Vi jobbar nu med ett antal nya projekt och mer information kommer under På Gång.

Varma hälsningar från oss på Calmstad

 

 

Kika in på rundvandringen i ett av verandahusen!

https://www.fastighetsbyran.com/sv/sverige/objekt/?objektid=2405650&lv=/Lxc8PkwfdeODbvJ0Pd5vFb0ZV6u0wlm

 

 

Situationsplan Etapp 4.

Kv Mannes Veranda – Friliggande tvåplanshus

Nu har vi släppt ytterligare hus i den efterfrågade Mannes Veranda-stilen, dags för Etapp 3!

Se tillgängliga tomter på kartan här nedanför.

De friliggande 2-plansvillorna i Kv Mannes Veranda är vackra trähus i två olika färger med liggande panel i New England-stil med en boyta på 151 kvm. Fönster och dörrar är försedda med vackra luckor
på sidorna. I detta härliga bostadshus finner ni rymd för hela familjen, härlig stor takterrass i vinkel med bästa tänkbara solläge, stenbelagda uteplatser på både fram- och baksidan, samt rymligt garage och förråd. På husets framsida finns en fin förgård med planteringar, corténlådor både mot garaget och som avskärmare Längs husets långsida och i direkt anslutning till huset ligger garaget och förrådet med varsin separat ingång/port. Garageuppfarten är asfalterad och har god plats för parkering. Från garaget och förrådet kommer ni direkt in till tvättstugan via groventrén. Huvudentrén i sin tur är praktiskt placerad i direkt anslutning till parkeringen och garageuppfarten.

Takterrassen som är i vinkel är stor och rymlig och placerad ovanpå garaget och sträcker sig runt hela framsidan. Här kommer ni ha bästa tänkbara solläge och kan sitta ute och njuta länge av sköna kvällar i solen och rogivande ljud från naturen. Takterrassen har två utgångar från övre plan, dels en på långsidan från allrummet och dels en på framsidan av huset från det stora sovrummet. Husets trädgård och baksidans uteplats når ni smidigt genom en stengång längs med garageuppfarten och husets långsida. Även via vardagsrummet finns en utgång till trädgården och baksidans stenbelagda uteplats. Entréplan rymmer hemmets alla grundläggande funktioner såsom hall, rymligt kök, badrum, tvättstuga och stort vardagsrum. Från det rymliga köket har man fin utsikt både över den trevliga bostadsgatan utanför och den mer privata och lugna uteplatsen. Längs kökets långsida kommer det finnas en bardisk för trevliga sällskapskvällar med matlagning och mingel eller varför inte för den lite snabbare frukosten på vardagsmorgonen.

Entréplanets badrum med WC och dusch ligger i anslutning till tvättstugan och hallen. Det stora vardagsrummet kan med fördel delas av om man önskar ett sovrum/arbetsrum till, samt välja till installation av braskamin*. På husets övre plan finns tre sovrum, klädkammare, badrum med WC, dusch och handdukstork, samt ett rymligt allrum som går att dela av så att man får ytterligare ett sovrum*. Det finns dessutom möjligheter att dela av det stora sovrummet till en egen walk-in-closet!* Både på husets entréplan och på husets övre plan så finns möjligheten att sätta in ett badkar som tillval. Vi på Calmstad kommer givetvis att ha olika tillval och möjligheter för er köpare att sätta er egna personliga prägel på er bostad. *Extra sovrum, badkar, walk-in closet och braskamin erbjuds som tillval (se separat katalog).

Om husen

Samtliga hus har golvvärme i entréplan och inreds med kaklade våtutrymmen och ekparkett som standard. Husen har mycket god prestanda och värms upp av fjärrvärme med FTX aggregat på ventilationen. Alla hus kommer även att anslutas till fibernät. Alla tomterna färdigställs med färdigt gräs och plattor. Mot gatan på husen i Kv Mannes Veranda vetter trendiga blomlådor i corténplåt och verkar som avgränsare mot grannfastigheten. Det isolerade garaget har betongplatta och garageport. Framför eller i anslutning till garaget finns plats för parkering av bil och cyklar. Mot gatan i Kv Mannes Veranda, i anslutning till entrén, finns en uteplats och ovanpå garaget har man sin egen takterass i vinkel som nås via husets övre plan. Den mer privata trädgårdsdelen är orienterad på husets baksida. Båda husmodellernas entréplan erbjuder en öppen och ljus planlösning. Det finns även möjlighet att dela av vardagsrummet om man önskar ett extra sovrum till, samt välja till installation av braskamin*. På övre plan finns 3 sovrum. Hela övre plan utrustas med radiatorer. Badrummet förses med handdukstork för extra vardagslyx och gör så att handdukarna håller perfekt temperatur under den kalla årstiden. *Extra sovrum, badkar, walk-in closet och braskamin erbjuds som tillval (se separat katalog).

Etapp 3

Beroende på tomt så ligger priserna för Verandahusen mellan 4 800 000 och 5 000 000 miljoner. 

Kv Mannes Trädgård – Kedjehus i två plan

Kedjehusen i Kv Mannes Trädgård är stilrena med putsade fasader i olika färger och har en boyta på 141 kvm. I dessa härliga bostadshus finner ni rymd för familjen, härlig stor takterass med bästa solläge, flera uteplatser samt tillhörande garage/förråd. Mot den trevliga gatan ligger villans fina förgård med planteringar, groventré och egen parkeringsplats. Vid groventrén finns en mindre uteplats för stunder i solen och småprat med dina grannar. Längs husets långsida ligger garaget och det tillhörande förrådet. Både bostadshus och garage har enkelt pulpettak med planfalsad plåt. Garagedelen har liggande träpanel i ljus kulör. Entrén mot gatan markeras med ett skärmtak och entrédörr i accentkulör.

Huvudentrén är praktiskt placerad i direkt anslutning till parkeringen och garaget. Mellan hus och garagedel finner ni den mysiga uteplatsen med plats för både cyklar och utemöbler. En plats med alla förutsättningar att skapa sin egna personliga touch. Takterrassen ovanpå köket är strategiskt placerad för bästa möjliga solläge. Här kan du verkligen njuta av lugnet och de rogivande ljuden från naturen. Husets trädgårdssida når du smidigt utan att behöva gå igenom själva bostaden. Entréplanet rymmer hemmets alla grundläggande funktioner så som kök, badrum, tvätt, samvaro och ev sov- och arbetsrum som tillval*.

Från det rymliga köket har man god kontakt både med den trevliga bostadsgatan och den mer privata lugna uteplatsen. Intill köket finns groventré och tvätt. Entréplanets badrum, som ligger i anslutning till hallen, rymmer WC och dusch. Vardagsrummet kan man med fördel dela av om man önskar ytterligare ett sovrum, samt välja till installation av braskamin*. Ut mot uteplatsen finns flera entréer som med fördel utförs glasade för att öppna upp bostaden mot gården. På husets övre plan finns 3 sovrum, badrum med WC och badkar*/dusch samt ett flexibelt allrum vars funktion säkert kan variera över tid utifrån familjens behov. Lekyta, arbetsplats eller kanske tonåringarnas egna vardagsrum? Från hallpassagen mellan allrummet och det största sovrummet når du den härliga takterrassen. *Extra sovrum, badkar och braskamin erbjuds som tillval (se separat katalog).

Om husen

Samtliga hus har golvvärme i entréplan och inreds med kaklade våtutrymmen och ekparkett som standard. Husen har mycket god prestanda och värms upp av fjärrvärme med FTX aggregat på ventilationen. Alla hus kommer även att anslutas till fibernät. Alla tomterna färdigställs med färdigt gräs och plattor. Mot gatan på husen i Kv Mannes Trädgård vetter en trendig blomlåda i corténplåt. Marken är förberedd för altan på den mer privata trädgårdsdelen. I tomtgräns mot grannfastigheten är marken förberedd för vegetation. Det isolerade garaget har betongplatta och garageport. Framför eller i anslutning till garaget finns plats för parkering av bil och cyklar. Mot gatan i Kv Mannes Trädgård, i anslutning till entrén finns en mindre uteplats, ovanpå köket har man sin egen takterass som nås via husets övre plan. Den mer privata trädgårdsdelen är orienterad på husets baksida. Båda husmodellernas entréplan erbjuder en öppen och ljus planlösning. Det finns även möjlighet att dela av vardagsrummet om man önskar ett extra sovrum, samt välja till installation av braskamin*. På övre plan finns 3 sovrum. Hela övre plan utrustas med radiatorer. Badrummet förses med handdukstork för extra vardagslyx och gör så att handdukarna håller perfekt temperatur under den kalla årstiden. *Extra sovrum och braskamin erbjuds som tillval (se separat katalog).

 

 

En familjeidyll mitt i Eklandskapet

Mitt i Östergötlands eklandskap ligger Sturefors där det nya bostadsområdet Norrberga växer fram. I en naturnära miljö, där eklandskapet och Landeryds golfbana finns precis utanför dörren, granne med fårhagar och den helt nya Norrbergaskolan, bygger Calmstad 2 olika husmodeller. Hela Sturefors är en familjeidyll med närhet in till Linköping med bra kollektivtrafik och cykelväg som sträcker sig längs den natursköna slätten. I Sturefors hittar du idrottsanläggning, förskola, Norrbergaskolan, matbutik, badplatser, kvarterskrog, bibliotek, Sturefors Slott samt på cykelavstånd den lokala Stafsäters Gårdsglass med tillhörande naturreservat.

Nybyggarkänslan är påfallande för den som gör ett besök i Norrberga/Sturefors. Allt är nytt; vartenda hus, gata, lyktstolpe och brevlåda andas nytt. Byggnationen har planerats med stor omsorg och erbjuder en variation som ger området en fin karaktär. Här finns allt från friliggande villor, radhus och kedjehus till flervåningshus och flerfamiljshus. I olika färger och former ligger de smakfullt utspridda kring smågator, lekplatser, grönytor och skola, och skapar en hemtrevlig bykänsla där människor trivs och umgås.

Det smidiga livet

I Sturefors finns det mesta som vardagen behöver för att göra livet smidigt. Här hittar du både ICA Nära och kvarterskrogen El Greco. Från Norrberga har du cirka 15 minuters bilresa till stan och längs med vägen finner du all tänkbar service du och din familj behöver för en smidig vardag. På vägen från ditt nya hem finns t ex Ekholmens centrum med bl a apotek, bibliotek, postombud, tandvård, vårdcentral, frisör, mat- och klädbutiker. Vill du shoppa dina matvaror på närmare håll finns Östenssons välsorterade butik precis vid infarten till ditt bostadsområde. I Harvestad hittar du dessutom bilprovning, trädgårdshandel, byggvaruhus och Ullstämma återvinningscentral.

Ur barnens perspektiv

Barnen i Norrberga/Sturefors behöver aldrig ha långt till skolan. Nybyggda Norrbergaskolan har elever från förskoleklass till årskurs tre och är på många sätt bostadsområdets nav, i alla fall ur barnens perspektiv. För fritidsaktiviteter med familjen erbjuder givetvis den närliggande skogen alla möjligheter till friluftsliv, motion och utflykter. Den lantliga idyllen, naturen in på knuten och de tre välskötta golfbanorna vid Landeryds golfbana är ytterligare exempel som bidrar till det goda livet i Norrberga och när vintrarna kommer förvandlas golfbanan till härliga skidspår; en underbar fritidsaktivitet för hela familjen. Somrarna bjuder på bad i Sturefors! Här finns direkt närhet till Stureforsbadet och lite längre bort finns fina bad i både Ärlången och Stora Rängen. Vad mer kan man önska?

Är DU intresserad av att bo i Sturefors?

Kontakta ansvarig mäklare

Johan Näsberg

Fastighetsmäklare, Fastighetsbyrån i Linköping

johan.nasberg@fastighetsbyran.se 

013-390 00 02, 0733-49 78 79